Oliveras Boix Arquitectes OB

Enlargement and renovation of the Albert Pérez Baró Public Library in Montbau, Barcelona

Enlargement and renovation of Montbau Public Library. The library is housed in a 1960s building designed as an educational facility.

 

2012 - 2015

Location: Barcelona, de l'Arquitectura St 8

Client: Barcelona City Council / BIMSA

Constructed area: 842 m2

Budget: 1.210.372 € 

*Mention 2nd BCN Architecture Exhibition 2016

*Selected FAD Awards 2016

*Selected XIII Bienal Española de Arquitectura

*Selected Catalunya Construcció Awards 2016

 

Team

Architect: Oliveras Boix Arquitectes

Architect director of works: Oliveras Boix Arquitectes

Structural engineer: BOMA (Anabel Lázaro)

Services engineer: PGI Engineering (Francesc Tijeras)

Quantity surveyor: Karen Roman

Signage design: Cómo Design Studio (Anna Sodupe + Susana Catalán)

Furniture: Oliveras Boix Arquitectes

Photography: José Hevia